Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-30

Eastnine AB (publ): Eastnine har framgångsrikt emitterat senior icke-säkerställd grön obligation

Eastnine AB (publ) ("Eastnine" eller "Bolaget") har framgångsrikt emitterat en senior icke-säkerställd grön obligation om 45 MEUR under ett ramverk om totalt 100 MEUR ("Obligationen"). Obligationsemissionen möttes av en stark efterfrågan från nordiska samt europeiska institutionella investerare.

Obligationen har en rörlig ränta om 3 månader EURIBOR plus 500 baspunkter per år med slutgiltigt förfall i juli 2024. Eastnine avser att ansöka om notering av Obligationen på hållbara företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm samt på Frankfurt Stock Exchange Open Market.

Nettolikviden från obligationsemissionen avses användas i enlighet med Eastnines gröna finansieringsramverk, vilket innebär finansiering eller refinansiering av tillgångar och projekt som helt eller delvis främjar övergången till låg koldioxidnivå samt hållbar tillväxt. Det gröna finansieringsramverket som har utformats i enlighet med branschstandarden Green Bond Principles, utgivna av International Capital Market Association (ICMA), har utvärderats av en oberoende tredje part, CICERO Shades of Green och erhållit högsta möjliga klassificering, "Dark Green". Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) har agerat rådgivare till Eastnine avseende upprättandet av det gröna finansieringsramverket.

Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) och Pareto Securities AB har gemensamt agerat arrangörer och s.k. bookrunners i samband med emissionen av Obligationen. Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB har agerat legal rådgivare.

"Vi är glada över att intresset för Eastnines obligation varit stort och att bolagets gröna inriktning uppskattas av investerarna. Emissionen av vår första obligation breddar kapitalbasen och vi räknar med att kapitalmarknaden kommer att vara en självklar del av vår totala finansiering i framtiden", säger Eastnines vd, Kestutis Sasnauskas.

Eastnine AB (publ)

För mer information kontakta:

Kestutis Sasnauskas, vd, 08-505 97 700
Britt-Marie Nyman, CFO och vice vd, 070-224 29 35

Besök www.eastnine.com

Eastnine AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag med fastighetsvärde om 374 MEUR och ett långsiktigt substansvärde om 329 MEUR per 31 mars 2021. Bolagets vision är att skapa och tillhandahålla de bästa mötesplatserna där idéer kan flöda, människor kan mötas och framgångsrik affärsverksamhet kan utvecklas. Eastnines affärsidé är att vara den ledande, långsiktiga leverantören av moderna och hållbara kontors- och logistiklokaler i förstklassiga lägen i Baltikum. Eastnine är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, sektor Real Estate.

Denna information är sådan information som Eastnine AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 30 juni 2021 kl. 18.00 CEST.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.