Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

ELANDERS: TYDLIGA TECKEN PÅ ÅTERHÄMTNING 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elanders har sett tydliga tecken på återhämtning i tredje kvartalet mot föregående kvartal.

Bolaget har förnyat flera viktiga kundavtal vars omsättning uppgår till 500–700 miljoner kronor på årsbasis.

Inom Supply Chain Solutions var återhämtningen särskilt tydlig för Automotive i juli och september. Under augusti, som är den stora semestermånaden i Tyskland, stängde flertalet av Automotive-kunderna ned produktionen längre än vad som ursprungligen var planerat, skriver vd Magnus Nilsson i delårsrapporten.

För Fashion & Lifestyle blev återhämtningen allt tydligare från juli och i tredje kvartalet kom de upp i samma nivå som föregående år, skriver han.

För kundsegmenten Electronics samt Health Care & Life Science var efterfrågan lägre än tidigare kvartal. Omsättningen inom Health Care & Life Science avseende personlig skyddsutrustning uppgick till cirka 15 miljoner dollar i tredje kvartalet mot 45 miljoner i andra kvartalet.

Inom Print & Packaging Solutions såg Elanders också en stark återhämtning under tredje kvartalet, vilket gav ett resultat som var i nivå med föregående år.

Vd lyfter också fram starka kassaflöden som i kombination med låg investeringstakt har resulterat i en minskad skuldsättning. Det innebär att Elanders från och med fjärde kvartalet sänker sina årliga räntekostnader med cirka 5 miljoner kronor. Likviditeten är fortsatt god med över 1,4 miljarder i likvida medel och beviljade, men ej utnyttjade, kreditramar.

"När det gäller utsikterna framåt får vi antagligen räkna med att försäljningen kan fortsätta att röra sig upp och ner på grund av osäkerheten kring covid-19-pandemin, vilket även speglas i kundernas prognoser", skriver vd.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.