Du är här

2017-09-25

Eltel säljer förlustverksamhet

wysiwyg_image

Eltel, som bygger och underhåller kraftnät, säljer verksamheten Power Transmission International (PTI) till Encomm Sweden för en krona.

Det framgår av ett pressmeddelande publicerat strax efter börsens stängning på måndagen.

Encomm Sweden beskrivs som ett nybildat svenskt bolag som ägs av den kenyanska industriella ägaren Encomm Ltd och dess svenska partner Swede Energy Power Solutions AB.

Affären väntas påverka Eltels rörelseresultat före nedskrivningar (ebita) under det tredje och fjärde kvartalet i år med totalt minus 9 miljoner euro.

"Eltel uppskattar att den maximala negativa påverkan på kassaflödet kommer att vara cirka 20 miljoner euro och att merparten kommer att redovisas under återstoden av 2017", heter det i pressmeddelandet.

I maj uppskatte Eltel att avvecklingskostnaden för verksamheten, som är förlustbringande och ligger utanför kärnverksamheten, skulle uppgå till cirka 40 miljoner euro. Under förstas halvåret 2017 uppgick dessa kostnader till totalt 26,4 miljoner euro, och den totala finansiella effekten av avyttringen beräknas därmed bli lägre än den estimerade avvecklingskostnaden om 40 miljoner euro.

"Försäljningen förväntas därmed vara ett fördelaktigare alternativ för alla intressenter jämfört med den nuvarande avvecklingsplanen", avslutar Eltel pressmeddelandet.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.