Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

EPIROC: MYCKET STORT FOKUS PÅ EFTERMARKNADEN - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsföretaget Epirocs organisation har mycket stort fokus på eftermarknaden och arbetar strukturerat för att utveckla eftermarknaden ytterligare.

Det sade företagets vd Helena Hedblom vid rapportpresentationen.

Över 70 procent av Epirocs intäkter kan för närvarande hänföras till eftermarknad.

Även i utmanande tider har bolaget utökat sina marknadsandelar, hävdade Helena Hedblom.

"Vårt fokus på eftermarknaden betalar sig. Vi fokuserar på service. Vi ökar våra marknadsandelar, vilket är positivt", sade hon.

Helena Hedblom sammanfattade vid presentationen det tredje kvartalet generellt med att beskriva det som att efterfrågan återhämtade sig, men att covid-19-relaterade restriktioner fortfarande tynger.

"Service visar återigen sin motståndskraft. Våra kunder investerar för framtiden med starkt intresse för automation. Våra effektivitetsåtgärder har genomförts enligt plan. Vi har ett solitt resultat och ett starkt kassaflöde och en andra utdelning föreslås", sade Helena Hedblom.

När det gäller efterfrågan på batteridriven gruv- och infrastrukturutrustning uppger sig Epiroc visserligen se bra efterfrågan, men sett till totalen rör det sig fortfarande om små volymer. Bolaget har lanserat "batteri som en tjänst" där gruvjätten Vale är det största avtalet som har tecknats hittills.

"Men efterfrågan är verkligen i tidig fas – automationslösningar har kommit mycket längre än batteridrift", sade Helena Hedblom.

Epiroc guidade i delårsrapporten för att efterfrågan, både för utrustning och eftermarknad, väntas vara stabil på kort sikt. Rapportsiffrorna för det tredje kvartalet var ljusare än vad analytikerna hade räknat med.

Epirocs A-aktie var på fredagseftermiddagen upp 7,7 procent vid 135 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.