Du är här

2017-06-14

Essitys vd: "Ska ha bästa lönsamheten"

SCA-hygienavknoppningen Essitys vd Magnus Groth vill att Essity ska förbättra sina rörelsemarginaler snabbare än konkurrenterna.

Det säger han till Dagens Industri i tidningens onsdagsutgåva, en dag innan Essityaktien börjar handlas på Stockholmsbörsen.

"I de marknader vi är i ska vi ha den bästa lönsamheten och de bästa marginalerna. Sedan finns en strukturell skillnad i att lönsamheten är bättre i Nordamerika där de [Procter & Gamble och Kimberly-Clark] är stora och vi bara har en mindre position inom inkontinens", säger han.

De nämnda konkurrenterna uppges av DI ha rörelsemarginaler på 18-22 procent beroende på kategori, mot Essitys 11-15 procent.

I Europa, Latinamerika och Asien slår Magnus Groth fast att Essity ska ha lika bra marginaler som konkurrenterna, och nämner några marginalförbättringsprogram bolaget jobbar med.

Bland övriga upplysningar nämns målet om organisk tillväxt på 3 procent, och i samband med det nämner Magnus Groth att tillväxtmarknaderna växer med 5-10 procent per år, medan mogna marknader växer med 0-2 procent beroende på kategori.

Magnus Groth meddelar även att han tänker behålla sina 21.000 SCA-aktier (den kvarvarande skogsdelen av den hittills kombinerade koncernen), men nyinvesteringar kommer att ske i Essity.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.