Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-23

EVERYSPORT MEDIA: CORONATYNGT 2 KV, SER BÄTTRING MEN OSÄKERT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Everysport Media, som bland annat driver sportsajterna Fotbolldirekt och Svenska Fans, påverkas kraftigt av covid-19 och omsättningen minskade till 17,8 miljoner kronor under det andra kvartalet, jämfört med 23,0 miljoner motsvarande period i fjol.

Intäkterna inom B2B-segmentet har påverkats mest, där annonsaffären drabbats hårdast, skriver bolaget i sin delårsrapport på torsdagsmorgonen.

"Vår vridning mot konsumentprodukter fortsatte dock där vi såg en tillväxt i B2C-segmentet om 12 procent mot föregående år", skriver vd Hannes Andersson.

Ebitda-resultatet under det andra kvartalet uppgick till −0,8 miljoner kronor (2,5) och per aktie blev nettoresultatet -0:49 kronor (0:01) Kassaflöde från den löpande verksamheten var 6,2 miljoner kronor (7,8).

Mot slutet av det andra kvartalet har en rad ligor och evenemang återupptagits och Everysport Media har avbrutit all permittering av anställda inom koncernen.

"Under den andra halvan av juni såg vi en förbättring i intäktsnivåer, både för vårt B2B- och vårt B2Csegment, och den utökade aktivitetsnivån tar vi nu med oss in i det andra halvåret", skriver vd.

Vad gäller utsikter påpekar Hannes Andersson att Everysport Media är beroende av att idrottsevenemang för att kunna leverera intäktsnivåer i linje med nivåer före pandemin.

"Då osäkerhet ännu finns om hur och när evenemang ska hållas i många länder väljer vi att inte ge någon prognos för det andra halvåret 2020", skriver han.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.