Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-02-13

Fem heta aktier

wysiwyg_image

Här är analyshusets absoluta toppval.

Ansedda Söderberg & Partners har utsett fem favoritaktier.

Se analyshusets lista över toppval nedan.

Söderberg & Partners uppskattar Millicoms fortsatta fokus på att minska exponeringen mot Afrika och att i ställa lägga tonvikt på att växa inom kabelverksamheten i Latinamerika. Tjänsteintäktstillväxten ser god ut, och en hel del indikerar att bolaget går mot en period av stark tillväxt. De senaste årens inriktning mot kostnadseffektivitet lägger även grunden för en operationell hävstång i Millicom.

Goda förutsättningar på längre sikt och en konjunktur som går på högvarv. Där har ni några aspekter som Söderberg & Partners gillar med Assa Abloy. Analyshuset utgår från att bolaget kommer att växa väl, både organiskt och förvärvsmässigt, och ser en framtida stark marknadsposition. Inte minst genom liknande samarbeten som med Amazon. Flera strukturella trender talar även för låsjätten.

Klassiska Nibe går en ljus framtid till mötes. Den organiska tillväxten drivs av en låg penetrationsgrad av värmepumpar utanför Sverige. Ytterligare förvärv kan även bli av. Söderberg & Partners tycker även om den låga värderingen som bolaget har.

Securitas defensiva kvaliteter och en förändrad affärsmodell mot mer teknikbaserade tjänster går hem i analysstugorna. En fin organisk tillväxt och en stark balansräkning, som möjliggör förvärv, är andra saker som gör att Söderberg & Partners ger aktien tummen upp.

Söderberg & Partners lyfter fram att Getinge har lidit av ett flertal interna problem som, i sällskap av svag tillväxt, har satt press på aktien. Analyshuset medger att det varit lite för tidigt ute när det kommer till en vändning, men ser orderingången i det fjärde kvartalet 2017 som något som kommer att ge stöd till en bättre organisk tillväxt. Förväntningarna är även lågt ställda på Getinge. Ett fokus på att sänka rörelsekostnaderna relativt försäljningen kan också ge aktiekursen en skjuts.