Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

FLYG: ANALYTIKER SPÅR SNABBARE ÅTERHÄMTNING FÖR SEKTORN I KINA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Världens flygbolag har drabbats hårt av coronaviruskrisen. Men för flygbolagen i det land som drabbades först av viruset - Kina - kan återhämtningen gå snabbare, skriver tv-kanalen CNBC:s nätupplaga.

Kina har under de senaste månaderna lättat på flera restriktioner gällande resande och låter nu invånarna resa med inrikesflyg, vilket är en stor del av marknaden för landets flygbolag.

"Även om uppgången i kinesiskt flygresande släpar efter resandet på vägarna, ligger de kinesiska flygbolagen ändå framför sina motsvarigheter i Amerika och Europa i återhämtningen", skriver Eastspring Investments i en rapport.

Eastspring noterar att de flesta kinesiska flygbolag får en majoritet av sina intäkter från inrikesresande, något som antas göra bolagen mer motståndskraftiga under återstoden av året.

Tecknen på en återhämtning för det kinesiska flyget har också fått HSBC att upprepa köprekommendationer för de Hongkongnoterade bolagen Air China, China Eastern Airlines och China Southern Airlines. HSBC räknar med att passagerartillväxt kommer att ge stöd åt biljettpriserna framöver.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.