Du är här

2018-09-03

Folkaktien plockas in i modellportfölj: ”Lockas av egenskaper”

wysiwyg_image

Nordea tar in operatören Telia i sin svenska modellportfölj och tar ut strålterapibolaget Elekta.

"Vi lockas av Telias defensiva egenskaper, i kombination med bolagets stabila cash flow yield", skriver Nordea i analysen.

Banken ser flera anledningar till att investera i Telia: bolaget är mer defensivt, har ett solitt kassaflöde som stödjer utdelningar och återköp, samtidigt som marknadens skepsis över de senaste affärerna enligt banken är överdriven.

Det potentiella förvärvet av Bonnier Broadcasting med varumärken som TV4 och C More har särskilt kritiserats av marknaden.

"Om inte förvärvet blir av får det inte någon större materiell påverkan på vårt investeringscase, men om affären genomförs kan det leda till flera värdeskapande synergier framgent. Förvärvet är i linje med Telias strategi att stärka förhandlings- och marknadspositionen samt bredda sitt koncept och därmed komplettera kärnverksamheten", resonerar Nordea.

Allt eftersom Telia har blivit ett mer Nordenbaserat bolag ser banken det som ett ökat skydd för värderingsmultiplarna.

"I sken av detta börjar den fria kassaflödesavkastningen på över 6 procent också att se mer attraktiv ut. Då vi bedömer att vi rör oss mot en period med ökad osäkerhet vad det gäller de cykliska delarna av ekonomin, så erbjuder Telia både värde och defensiva egenskaper", heter det i analysen.

"Vi väljer samtidigt att plocka ut Elekta efter en stark utveckling sedan rekommendation", skriver Nordea vidare angående den svenska modellportföljen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.