Du är här

2018-02-09

Fingerprint-vd:n: ”Jag är besviken”

wysiwyg_image

Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, redovisar ett rörelseresultat om -40,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (520).

Det definitiva rörelseresultatet ligger helt i linje med det tidigare preliminära beskedet om ett rörelseresultat på -40,6 miljoner kronor, som Fingerprint Cards meddelade i samband med sin vinstvarning för det fjärde kvartalet (den 25 januari).

Nettoomsättningen uppgick till 615 miljoner kronor, preliminär omsättning var 615 miljoner kronor (1.618).

Analytikernas snittförväntningar, som sammanställts av SME Direkt efter vinstvarningen, låg på en omsättning på 615 miljoner kronor och ett rörelseresultat på -40,8 miljoner kronor.

Nettoresultatet landade för kvartalet landade på -16,5 miljoner kronor efter en positiv skattepost om 24 miljoner kronor (423).

"Vårt resultat för fjärde kvartalet påverkades av en växande förändring av marknadsförhållandena för kapacitiva fingeravtryckssensorer för smartphones. Vi är verksamma på en tuff marknad med intensiv konkurrens, men jag är besviken över vinstutvecklingen för helåret och fjärde kvartalet", skriver vd Christian Fredrikson i rapporten. 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.