Du är här

2018-04-25

Fortsatt nedåt på USA-börser

wysiwyg_image

New York-börsernas nedgångar i tisdagshandeln höll i sig även under onsdagen. Rapportperioden är i full gång och efter stängning väntas AT&T, Facebook, Varian samt Ford rapportera.

Vid 16.30-tiden var Dow Jones-index ned 0,4 procent till nivån 23.947. Det bredare S&P 500 tappade 0,3 procent vid 2.626 medan Nasdaq kompositindex retirerade 0,6 procent till 6.968.

Bland sektorer inom S&P 500 var 9 av 11 ned. De största nedgångarna stod it-bolagen för som sjönk 0,7 procent. Bättre gick det för dagligvaror som handlades upp 0,3 procent.

Den amerikanska rapportperioden är i full gång och före öppning har bolag som Twitter, Boeing, Ingersoll-Rand bland flera rapporterat.

Flygplanstillverkaren Boeing var ett av bolagen som levererade en stark rapport med kvartalsintäkter som överträffade förväntningarna. Utöver detta justerades vinstprognosen för helåret upp. Aktien avancerade över 2 procent.

Twitter sjönk drygt 4 procent i onsdagshandeln efter en rapport som initialt skickade upp aktien så mycket som 13 procent i förhandeln.

Rapporten visade ett justerat kvartalsresultat som slog förhandstipsen samt en högre omsättning än väntat. Twitter räknar även med ett resultat för innevarande kvartal klart över analytikers förväntningar. Aktien sjönk däremot efter att bolaget sänkt sin prognos i en telefonkonferens.

Dåligt gick det också för Edwards Lifesciences, som är verksamt inom medicinsk utrustning. Aktien backade knappt 6 procent efter en prognos som var till besvikelse. Bolaget spår ett justerat resultat per aktie i intervallet 1:05-1.15 dollar, väntat här var 1:17 dollar per aktie.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 2 punkter till 3,02 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.