Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-04

Fram: INVESTERINGSKOMMITTÉN I FRAM^ HAR FATTAT BESLUT OM ATT STARTA EN ONLINEPLATTFORM FÖR AUKTIONER I VIETNAM MED INRIKTN...

INVESTERINGSKOMMITTÉN I FRAM^ HAR FATTAT BESLUT OM ATT STARTA EN ONLINEPLATTFORM FÖR AUKTIONER I VIETNAM MED INRIKTNING PÅ FÖRSÄLJNING AV BEGAGNADE PRODUKTER

FRAM SKANDINAVIEN AB ("Fram^") inleder nu arbetet med att bygga en plattform vars syfte är att sälja begagnade produkter online i Vietnam.

Auktioner är idag vanligt förekommande i Vietnam offline, samt även i relativt enkel form online via diverse generella forum. Detta utgör en attraktiv möjlighet att digitalisera auktionsförfarandet i landet. Vietnam har en av Asiens snabbaste medelklasser (1,5 miljoner människor tar det ekonomiska steget in i medelklassen varje år enligt World Bank, 2018) samtidigt som e-handeln redan utgör en etablerad och viktig del i det vietnamesiska konsumtionsbeteendet. Mot denna bakgrund utgör avsaknaden av en ledande auktionssite online en tydligt intressant möjlighet för Fram^.

Det ligger inom våra kärnkompetenser att vara en drivande kraft för att digitalisera ett brett konsumentfenomen så som auktioner, som idag främst förekommer offline i Vietnam. Det ska bli mycket spännande att lansera denna universellt etablerade onlinemodell i Vietnam så att konsumenter även kan handla begagnade produkter på samma smidiga sätt som nya., säger Max Bergman, VD för Fram^.

Investeringskommittén i Fram^ tittar på en rad faktorer som en del av beslutsunderlaget där skalbarhet, lönsamhet samt expansionspotential är några av nyckelparametrarna. Inför investeringsbeslutet tas även relevanta peers in i analysen där modellens kortsiktiga och långsiktiga potential empiriskt kan bekräftas. Den mest välkända auktionsmodellen är amerikanska eBay (börsvärde om 34 miljarder USD) och svenska Tradera som 2006 såldes till just eBay utgör i sammanhanget relevanta peer-modeller för detta venture.

Den nya verksamheten kommer, precis som övriga ventures, att ha ett moderbolag i Sverige och ett operativt dotterbolag i Vietnam. Verksamheten börjar skalas upp som en omedelbar följd av dagens beslut.

Denna information är sådan som Fram Skandinavien AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 4 mars 2019 kl. 08:00 CET.

Stockholm den 4 mars 2019

För ytterligare information, vänligen kontakta
Max Bergman, VD
Telefon: +84-70 724 6216
E-post: max.bergman@wearefram.com mailto:max.bergman@wearefram.com

Niklas Berglund, CFO & Investor Relations ansvarig
Telefon: +46 72 509 31 17
E-post: niklas.berglund@wearefram.com mailto:niklas.berglund@wearefram.com

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB, 08-5030 1550, ca@mangold.se mailto:ca@mangold.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Fram Pressrelease 2019-03-04.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=25375

Kort om Fram^
Fram^ bedriver verksamhet inom två affärsområden - företagsbyggande inom ramen för affärsområdet Venture Building samt IT-utveckling inom ramen för affärsområdet Standing Teams. Ledningsgrupp och styrelse i Fram^ har över 75 års gemensam erfarenhet av bolagsbyggande och investeringar, framförallt i tillväxtmarknader. Bolagsledningens samlade erfarenheter från globala och regionala ledare som Kinnevik, Cevian Capital, McKinsey & Company, Rocket Internet, Ericsson, Lazada och Bima utgör en mångfacetterad och nödvändig grund för att framgångsrikt bygga bolag i tillväxtmarknader. Bolagets goda tillgång till stark digital expertis inom affärsområdet Standing Teams samt ovan nämnda erfarenheter och kompetenser hos Bolagets styrelse och ledningsgrupp utgör en symbiotisk plattform där Fram^s två affärsområden kan ta hävstång på varandra för att driva på koncernens fortsatta snabba tillväxt.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.