Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-15

Från 35 till 250 miljoner på mindre än tre år

wysiwyg_image

ANNONS text från MSC Group

Sedan Lars Save klev in som vd och koncernchef för IT-bolaget MSC Group i augusti 2015 har det hänt en hel del. En ny tillväxtstrategi resulterade i sex nya förvärv och ett börsvärde som stigit från 16 till 120 miljoner kronor. Och resan har bara börjat.

– Bolaget befann sig i en nedåtgående spiral och vi behövde en nystart för att vitalisera verksamheten och ta tillvara på de stora möjligheter vi ser för bolaget, säger Lars Save.

Samtidigt som huvudägaren och grundaren köptes ut tillsattes också en ny styrelse och en ny organisation byggdes upp. MSC finns i dagsläget representerade i hela Sverige och anställer omkring 180 systemutvecklare och projektledare. En struktur med fristående kontor gör att man kan ta projekt i hela landet och de tre affärsområdena heter Solve, Apply och Serve – eller lösningar, applikationer och drift.

– Visionen framöver är att vi ska fortsätta växa till ungefär det dubbla de kommande 36 månaderna, med ökad lönsamhet varje år. Det är framförallt inom området applikation och applikationsdrift vi ser störst potential. Därför letar vi också efter bolag, gärna på orter där vi i dagsläget inte har kontor, som kompletterar konsultverksamheten och kan stabilisera kassaflödet genom licensaffärer av egna produkter, säger Lars Save.

Tre ben stabiliserar verksamheten
För Lars Save är den operativa bolagsstrukturen viktig, och en del av framgångsreceptet. Att ha en balanserad modell med olika affärer som kompletterar varandra genom konjunkturcykeln ger stabilitet. Han har tidigare byggt upp konsultkoncernen Addnode och affärsinformationsbolaget Bisnode, som båda är miljardaffärer i dag, på liknande sätt.

Konsultverksamheten inom MSC Group utgör en stabil bas med förhållandevis låg risk. Möjligheterna till goda resultat inom applikationer är mycket stora för den som har uthållighet och vilja att driva affärer långsiktigt. Högre risk men också högre avkastning om man når mål med egna produkter.

– Vi har nått en kritisk storlek inom MSC Group där vi kan växla upp och ta oss an nästa kapitel i vår tillväxtstrategi. Genom att jobba med att förbättra kassaflödet och använda det till återinvestering i nya affärer kan vi växa fortare. Även om målet är att växa snabbt är det självklart att aktieägarna ska tjäna pengar under resans gång, varför ett viktigt mål är att kunna påbörja utdelning till ägarna, säger Lars Save.

Genom den pågående nyemissionen kan bolaget möta det ökande behovet av rörelsekapital som tillväxten resulterar i och samtidigt driva resan mot tillväxt inom applikationsområdet snabbare. Att stärka balansräkningen ökar möjligheten till utdelning och externt låneutrymme. Det kan också komma att resultera i några mindre kontantförvärv som ett led i den egna utvecklingen av systemprodukter. Läs mer om nyemissionen här.

wysiwyg_image

Fakta om MSC Groups Nyemission:

Teckningstid: 13 november 2017 – 27 november 2017
Teckningskurs: 1,75 SEK per aktie. Courtage utgår ej
Nyemitterade aktier: 19 844 153 nya aktier (266 666 A-aktier och 19 577 487 B-aktier)
Emissionsbelopp: 33 999 008,75 SEK
Förpengarvärdering: 104 MSEK

MSC Groups teaser
Teckna online här

 

Text: MSC Group

Författare Aktiespararna

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.