Du är här

2018-03-02

Gapwaves: Gapwaves inleder en förstudie med MobilityXlab kring antenner för bilradar

GAPWAVES INLEDER EN FÖRSTUDIE MED MOBILITYXLAB KRING ANTENNER FÖR BILRADAR

Gapwaves och MobilityXlab har inlett en förstudie i syfte att förstå krav och möjligheter med en gapvågledarbaserad antennlösning för bilradar. När förstudien är slutförd är ambitionen att utveckla en bilradarprototyp för tester och verifiering i verklig miljö. Bakom MobilityXlab står Autoliv, CEVT, Ericsson, Volvo Car Group, Volvo Group och Zenuity. Lindholmen Science Park står som värd för satsningen.

MobilityXlab har grundats för att utveckla produkter och lösningar för framtidens fordon. Förstudien av hur Gapwaves teknologi kan användas i en bilradar är beräknad att pågå under cirka en månads tid varefter utvärdering och beslut om vidare utveckling kommer att tas. I samband med förstudien har en avsiktsförklaring om vidare samarbete mellan parterna tecknats med ambitionen att tillsammans ta fram en prototyp för test och verifiering i verklig miljö.

"Vi är mycket glada för samarbetet och på det sätt som diskussionerna förts och vi är övertygade om att vår teknologi kan göra stor skillnad inom bilradar. Vi ser detta som en milstolpe och ett första steg mot att ta fram en bilradar baserad på gapvågledarteknologi", säger Lars-Inge Sjöqvist, VD Gapwaves.

Göteborg den 2 mars 2018

Denna information är sådan information som Gapwaves AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 mars 2018 kl 9:30 CET.

För ytterligare information se Gapwaves ABs hemsida www.gapwaves.com http://www.gapwaves.com eller kontakta:

Lars-Inge Sjöqvist, VD
Telefonnummer: 0736 84 03 56
E-post: lars-inge.sjoqvist@gapwaves.com mailto:lars-inge.sjoqvist@gapwaves.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Gapwaves Pressrelease 2018-03-02.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=22442

Om Gapwaves AB
Gapwaves AB (publ) har sitt ursprung i forskning vid Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011. Bolagets vision är att vara den ledande leverantören av aktiva antennlösningar. Gapwaves designar, tillverkar och säljer vågledare och antennprodukter baserat på gap-vågledarteknologin. Applikationsområden för bolagets produkter är bland annat aktiva antenner för mobilbasstationer, radiolänkar inom data- och telekom, bilradar, avlyssningssystem och rymdobservatorier.

Gapwaves aktie (GAPW B) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.