Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-10

Gardells syn på Ericsson: ”Kan diskutera målen”

wysiwyg_image

Risken att telekombolaget Ericsson inte kommer att nå sina mål är noll, och därför kan man diskutera huruvida målen borde höjas.

Det sade Christer Gardell, partner i Cevian som är storägare i Ericsson, till Bloomberg News i samband med Dagens Industris konferens Börsdagen på torsdagen.

Christer Gardell uppger sig ha enorm tilltro till Ericssons vd Börje Ekholm. Cevian-företrädaren säger att Ericssons affärsmomentum är bra, att företaget vidtar korrigerande åtgärder för att hantera enheter som presterar svagt, och att huvudmarknaden ser mycket hälsosam ut, enligt Bloomberg.

Ericsson tar även marknadsandel till bra marginaler, så Cevian tror att Ericsson fortfarande har en bra period framför sig, enligt Christer Gardell.

Cevian Capital har under 2019 sålt totalt cirka 21,9 B-aktier i Ericsson, något som meddelades i början av maj.

Efter minskningar äger Cevian cirka 281 miljoner B-aktier och omkring 339.000 A-aktier, motsvarande 8,4 procent av kapitalet och 4,99 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning.

"Vi har gjort en smärre justering av vårt innehav på grund av att aktien har blivit en så stor del av vår portfölj. Det har inget att göra med att vi inte längre tror på potentialen i aktien. Tvärtom så har vi successivt skrivit upp potentialen i takt med att bolaget levererat och marknaden förstärkts. Vi är fortsatt Ericssons största ägare med ca 25 miljarder investerat i bolaget", skrev Christer Gardell till Nyhetsbyrån Direkt i samband med att avyttringen blev känd.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.