Du är här

2017-09-12

God stämning på Europabörser

wysiwyg_image

De ledande börserna i Europa stärktes på måndagen, med samlingsindexet Euro Stoxx 600 upp 0,5 procent.

Inflationen var oväntat i hög i både Sverige och Storbritannien i augusti, vilket satte tydliga avtryck i växelkurserna för kronan och pundet. Internationella statspappersräntor steg samtidigt i ett fortsatt relativt positivt riskklimat samtidigt som dollarn fortsatte att stärkas mot euron och japanska yen.

I Tyskland var DAX upp 0,4 procent med banker som vinnare: Deutsche Bank och Commerzbank var 3,6 respektive 2,7 procent högre.

Franska CAC 40 stärktes 0,6 procent och även här var det finansbolag som gick i täten. BNP Paribas avancerade 2,5 procent och Société Générale steg ännu mer: 2,7 procent.

Londons FTSE 100-index gick något svagare med en nedgång på 0,1 procent. Även här fanns banker som Barclays, Lloyds och RBS bland vinnarna med uppgångar på mellan 2,0 och 2,7 procent. Råvarurelaterat som Rio Tinto och Glencore gick hyggligt med kursuppgångar på omkring 0,5-0,6 procent.

Easyjet steg försiktigt när spekulationer om strukturaffärer i lågprisflygsektorn fortsatte. Aktien var upp 0,3 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.