Du är här

2017-09-19

Gyllene tillfälle i Lundin Gold

Lundin Golds gruvtillgång, ecuadorianska Fruta del Norte, är en av världens största och höghaltiga outvecklade guldprojekt med en av de lägre produktionskostnaderna inom sektorn.

Det menar Kepler Cheuvreux i en inledande analys där köp rekommenderas med riktkurs 42 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

"Bolaget har en robust kassaflödesprofil och vi ser en utmärkt potential från prospekteringen", skriver analyshuset och tror på ett genomsnittligt kassaflöde på runt 180 miljoner dollar årligen under en 20-årig produktionshorisont.

Gruvan som är tänkt att påbörja sin produktion under det fjärde kvartalet 2019 har successivt gått från klarhet till klarhet - senast i form av ett finansieringspaket om upp till 450 miljoner dollar som säkrades just före sommaren. Och nu har gruvprospekteringsbolaget gått in i en intensiv konstruktionsfas, understryker Kepler Cheuvreux.

De största riskerna mot bankens ljusa syn på Lundin-bolaget är förutom guldpriset och projektrisker även de risker som det innebära att verka på tillväxtmarknader samt politiska risker.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.