Du är här

2018-08-30

Hancap: Komplettering PM 2018-08-29

KOMPLETTERING PM 2018-08-29

Med anledning av pressmeddelandet Likviditetstillskott och ny koncernstruktur som offentliggjordes den 29 augusti 2018 offentliggör Hancap AB följande komplettering.

Beträffande bolagets likviditet är det styrelsens och VDs bedömning att likviditeten ska vara säkrad fram till och med december månad efter det redan genomförda tillskottet om 40 mkr från huvudägaren. Den ytterligare kassaflödesstärkande åtgärden som omnämns i gårdagens pressmeddelande avser en finansiering om 50 mkr som garanterats av huvudägaren och som kommer att säkerställa likviditeten de kommande 12 månaderna.

Beträffande avstämningsdag för utdelning har beslutats att ändra datumet från den 30 augusti till den 5 september med utbetalning den 10 september.

Halmstad den 30 augusti 2018

För ytterligare information

Rickard Backlund, Styrelseordförande, tel. +46 70 655 99 60, rickard@raebkonsult.se mailto:rickard@raebkonsult.se

Denna information är sådan information som Hancap är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 augusti 2018 kl. 15:20.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Hancap Pressrelease 2018-08-30.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24000

Hancap är ett svenskt holdingbolag som består av två divisioner, Hancap Facade och Hancap Consumer. Hancap Consumer består av de helägda dotterbolagen Santex, Westcoast Windows, Seml, Uterumsmästarna, Dalkarlarna och Mistral Gruppen. Hancap Facade består av Mistral Energi och Skandinaviska Glassystem. Hancap Consumer har med Sverige som bas genom bolagen Santex och Westcoast Windows sedan 30 år tillverkat fönster och uterum för främst de nordiska marknaderna, Storbritannien, Schweiz och Tyskland. Hancap Facade har genom Skandinaviska Glassystem sedan 20 år utvecklat, producerat och installerat fasadlösningar till större fastigheter. Hancap har ett obligationslån noterat på Nasdaq First North Bond Market och Bolagets preferensaktie av serie A är noterad på Nasdaq First North. Certified Adviser samt likviditetsgarant är Mangold Fondkommission AB (www.mangold.se http://www.mangold.se ) tel.: +46 8 5030 1550.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.