Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-26

Här är nyemissionen som låter dig vara med på en tillväxtresa

wysiwyg_image

Annonsinnehåll från Real Holding

Real Holding förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter på trygga tillväxtorter. Nu lanserar bolaget en nyemission som inleder både tillväxtresan och ”Real Holding 2.0”.

Ute i landet finns gott om fastigheter som inte utnyttjas optimalt. Samtidigt är stabila tillväxtorter inte lika känsliga för de upp- och nedgångar som karakteriserar storstadsregionerna. Real Holdings affärsidé är att använda bolagets expertis till att förvärva, förvalta och förädla fastigheter på orter med mindre konkurrens:

”Prissättningen på fastigheter i storstäderna har blivit väldigt hög då i princip samtliga investerare har dragits hit. Det vi gör är att istället hitta fastigheter i mellanstora och stabila tillväxtorter där andra investerare inte är fokuserade eller tycker att det är för svårt eller krångligt att gå in. Vi är duktiga på att hitta underliggande värden på sådana orter”, säger Anna Jiffer, vd för Real Holding.

Real Holding kommer i sin nya strategi att köpa upp fastigheter som bedöms ha stor värdeutvecklingspotential, men där den nuvarande förvaltaren inte har medel eller kunskap att utforma fastigheten optimalt.

”Vår strategi är att som ägare inte bara se till fastighetsportföljen som en helhet – vi arbetar också aktivt med att göra varje fastighet självgående och lönsam med nöjda och stabila hyresgäster. Det finns gott om fastigheter ute i landet som inte är optimalt förvaltade och som binder stort kapital för ägaren. Vi analyserar noggrant hur respektive fastighet bättre kan disponeras och därefter utformar vi användningen. Gamla lager kan bli industrilokaler, industritomter kan omvandlas till bostäder och vi ser till exempel ett stort behov av effektiva logistiklokaler på motorvägsnära tillväxtorter nu när e-handeln fortsätter växa kraftigt”, säger Anna Jiffer.

För att möjliggöra tillväxten och för att lägga grunden till bolagets resa som ”Real Holding 2.0” genomförs nu två emissioner. Den ena innebär inlösen och konvertering av preferensaktier och den andra är en företrädesemission. Genom dessa förstärks det egna kapitalet vid full teckning med 64 miljoner kronor, varav 55 miljoner kronor redan är garanterade. Emissionsperioden sträcker sig från den 20 november till den 8 december. Teckningskursen i emissionen är 4,00 kronor per unit, vilket motsvarar en teckningskurs per B-aktie om 0,50 kr.

”Det här är ett väldigt lågt värderat bolag med fina fastigheter där det finns en stor värdeutvecklingspotential. Även nya investerare har möjligheten att vara med på en tillväxtresa där vi nu sjösätter en ny strategi. I samband med detta har bolaget tagit in en ny ledning och nya styrelsemedlemmar som tillsammans utgör ett fantastiskt kompetent team med expertis inom den typ av fastighetsaffärer bolaget gör”, avslutar Anna Jiffer.

wysiwyg_image

Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lätt industri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde.

Läs mer om Real Holding här.

Text: Joakim Johansson

Riskinformation: Eftersom det här handlar om en investering i någon form vill vi påminna om att en investering innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Kapital som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning.

Författare Aktiespararna

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.