Du är här

2018-03-13

Här är Skanskas miljardförsäljning

wysiwyg_image

Swedbank Analys fortsätter att vara positiva till börsen och överviktar aktier i investeringsstrategin även denna månad.

"Den starka konjunkturen, i kombination med den fortsatt solida vinsttillväxten, talar för aktier trots den senaste tidens turbulens på marknaden", heter det i den senaste uppdateringen av rapporten Swedbanks Investeringsstrategi.

Att Swedbank Analys behåller en övervikt i aktier beror dock inte enbart på den starka konjunkturen och vinsttillväxten utan delvis även på att det saknas attraktiva alternativ.

"Med rådande värdering blir marknaden känslig för dåliga nyheter och har därför lätt att bli orolig varför man som investerare bör räkna med en mer turbulent börs under året jämfört med föregående år", säger Johannes Bjerner som är investeringsstrateg på Swedbank Analys.

Konjunkturen är visserligen stark, men Swedbank vill inte se något som kan få näringslivet att tveka kring framtiden.

"En sådan faktor skulle kunna vara någon form av handelskrig eller en överraskande hög inflation som tvingar centralbanker att börja strama åt mer än väntat", uppger Johannes Bjerner.

Swedbank Analys väljer mot bakgrund av vinstutsikterna att fortsätta övervikta USA. Portföljvikten i Sverige förblir neutral och detsamma gäller för Japan. Även den europeiska vikten ligger kvar oförändrad, på undervikt. En förändring sker dock i regionsallokeringen genom att Tillväxtmarknader uppgraderas till övervikt från neutral.

Ränteplaceringar kvarstår som undervikt i allokeringen. Även kreditplaceringar bedöms ha en begränsad potential och behåller neutral vikt i analysen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.