Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-20

Hitta vinnare med Analysguiden

Detta är en betald analys på uppdrag av utförd av analysföretaget Carlsquare (före detta Jarl Securities) på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Drygt 60 börsbolag – många olika sektorer – omfattas av Analysguidens uppdragsanalys. Många gånger lyfter vi fram värden i bolagen som inte uppmärksammats av marknaden. Vi hittar kursvinnare som Fastator  och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden B, SBB, men även Cherry,  Aspire Global och MyTaste inom spel- och affiliate-bolag för att ta några exempel.

Småbolagsaktier anses ju vara volatila och beroende av ett starkt börsklimat. I viss mån stämmer det nog vad gäller bolag som behöver nytt expansionskapital, ett sådant blir också dyrare när börsläget försvagas. Men annars är det förmodligen så att branschsammansättningen bland Analysguidens bolag totalt sett speglar de flesta sektorer, exempelvis fastigheter, spel, läkemedel/bioteknik till energiteknik och verkstad.

Mer uppdragsanalys: ”Analys Nobina har styrkor som marknaden underskattar”.

wysiwyg_image

De drygt 60 bolag som omfattas av Analysguidens uppdragsanalys har som värde viktat index gått bättre än OMX30. 

Fakta:  Vad är egentligen en uppdragsanalys?

Uppdragsanalys är en analys som betalas av bolaget som analysen omfattas av och utförs av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Läs också: : ”På längre sikt finns en signifikant uppsida för Analys Brighter”.

Tillsammans ger de bolag som ligger under Analysguidens bevakning ett värde viktat index med en betydligt bättre följsamhet med generalindex (OMX30) än vad man kanske skulle kunna tro.

Läs: "Skillnad på index och index" 

 

Text: Analysguiden

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.