Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-27

H&M stiger – efter avyttring: ”Ökad disciplin”

wysiwyg_image

H&M:s beslut att lägga ner Cheap Monday ger ingen materiell effekt på vare sig försäljning eller vinst, men beslutet i sig belyser att klädbolagets strategi håller på att bli mer proaktiv.

Det skriver Citi i en kommentar på tisdagen, enligt Bloomberg News.

H&M:s beslut att avveckla Cheap Monday kommer i spåren av att varumärket under en längre tid haft en negativ försäljnings- och lönsamhetsutveckling. Cheap Monday vars affärsmodell bygger på traditionell grossistverksamhet, har haft stora utmaningar på grund av skiftet i branschen, menar H&M.

"H&M:s beslut visar på en ökad disciplin. Det är viktigt att H&M visar att bolaget kan ta den här typen av beslut", skriver Citi och tillägger att H&M kan behöva disciplin när det gäller mer aggressiva butiksstängningsplaner de kommande åren.

Cheap Monday har en enda fysisk butik och den ligger i London. Butiken stänger vid årsskiftet och vid samma tidpunkt stänger onlinebutiken på sina 18 marknader. Cheap Monday har dessutom en grossistverksamhet med ungefär 3.000 butiksåterförsäljare och även denna kommer att avvecklas.

H&M hade vid lunchtid på tisdagen stigit 1,6 procent samtidigt som OMXS30 noterades oförändrat.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.