Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-10

Icas sköna e-handelsbesked: ”Fungerar väl”

wysiwyg_image

Livsmedelsjätten ICA:s så kallade "darkstore", ett centrallager som står för logistiken i samband med ehandel, fungerar nu väl efter betydande inkörningsproblem.

Det rapporterar branschsajten Ehandel.se på fredagen.

Bakgrunden är att när Ica började med e-handel kunde de individuella handlarna välja om de ville vara med i satsningen eller inte. För dem som tackade ja gällde då att de fick packa varorna i den egna butiken. Under våren öppnade ICA dock en darkstore i Johanneshov, som kan utnyttjas av handlare i Stockholmstrakten.

MISSA INTE: Proffsens val – sänker dagligvarujätten

Starten blev emellertid inte helt lyckosam.

"Handlarna som använde sig av lagret hade bland annat drabbats av varor som saknades och personal som inte var insatt i hur systemen fungerade. Fler handlare hade råkat ut för att kunder som kommit till en ICA-butik för att hämta upp sin matkasse, blev utan leverans trots att de hade fått ett aviserings-sms", uppger Ehandel.se.

LÄS OCKSÅ: Omställningen som pressar marginalen: "Något som måste göras"

Problemen beskrevs av ICA centralt som "kapacitets- och inkörningsproblem" och företaget utlovade "ett kraftfullt agerande" för att få ordning på verksamheten.

Detta ser nu alltså ut att ha lyckats, enligt ICA:s chef för extern kommunikation, Ola Fernvall.

"Det stämmer att vi hade inkörningsproblem när vi startade upp verksamheten, men nu har vi en väl fungerande verksamhet där. Självklart finns det hela tiden saker som kan förbättras i en sån här verksamhet. Men leveranssäkerheten är nu lika bra som vid butiksplock", kommenterar han för Ehandel.se.

SE ÄVEN: Hungrig matjätte med vinstaptit: "Trycket har ökat"

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.