Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-27

Insiderhärvan växer i Cherry

wysiwyg_image

Anna Bergius och Claes Ruthberg kommer delges misstanke om brott i samband med en insynsaffär och de har därför bestämt sig för att lämna Cherrys styrelse.

Det framgår av ett pressmeddelande som bolaget skickade ut sent på lördagskvällen i helgen.

"Bakgrunden till deras beslut är att Ekobrottsmyndigheten har meddelat att de kommer delges misstanke om brott i samband med den pågående förundersökningen avseende misstänkt insideraffär som delgavs Cherrys dåvarande vd, Anders Holmgren, i maj 2018", skriver bolaget.

"Båda styrelseledamöterna gör bedömningen att deras beslut är det bästa för bolaget i den uppkomna situationen", heter det vidare.

I slutet av mars köpte Cherrys dåvarande vd Anders Holmgren aktier i bolaget för 12 miljoner kronor. I mitten av april gjorde bolaget en omvänd vinstvarning. Rörande det vältajmade aktieköpet kort före den positiva vinstvarningen sade vd:n till Nyhetsbyrån Direkt att en positiv magkänsla låg bakom.

"Man får en bra magkänsla hur det går när man jobbar med någonting, momentum och hur det känns. Men man har ingen faktisk information förrän man sammanställt allt. Man har ju en känsla hur det går, allmänmässigt sett", sade Anders Holmgren den 16 april.

Han blev sedermera anhållen och häktad på sannolika skäl misstänkt för insiderbrott. Den 25 maj kom beskedet att han tvingades lämna vd-posten med omedelbar verkan.

Cherrys styrelse består efter avhoppen av fyra ledamöter.

"Styrelsens ordförande Morten Klein har kontaktat valberedningen för att påbörja rekrytering av ytterligare ledamöter", skriver Cherry i lördagens pressmeddelande.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.