Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2022-09-26

 Intrum tappar rejält på vinstvarning

wysiwyg_image

Stockholmsbörsen handlas lätt uppåt under morgonen. Nyhetsflödet har präglats av vinstvarningar från Intrum och NCC, samt ett uppköpserbjudande på Semcon från Ratos.

Kredithanteringsbolaget Intrums resultat i det tredje kvartalet kommer att påverkas negativt.  Det efter att bolaget i samband med en omvärderingsprocess identifierat negativa justeringar på cirka 2,9-3,3 miljarder kronor till följd av sänkta inkasseringsförväntningar på specifika investeringsportföljer, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Intrum är 2,3-2,7 miljarder kopplat till det bokförda värdet av specifika säkerställda portföljer, investerade via en joint venture-struktur, och resten en direkt konsekvens där bolaget kommer behöva göra en nedskrivning i kundrelationer på cirka 0,5 miljarder kronor samt en nedskrivning på 0,1 miljarder kronor i verkligt värde på ett relaterat kontrakt.

Nedskrivningarna och förlusten är inte kassaflödespåverkande, tillägger Intrum.

Intrum släpper sin rapport för tredje kvartalet den 27 oktober.

Efter 25 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,08% till 1 819,40. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,69% som lägst och 0,18% som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,09%.

AktieKursförändringKommentar
Semcon6,5%Ratos lägger rekommenderat kontantbud på 157 kronor per aktie, värt cirka 2,77 miljarder kronor. Budet högre än Etteplans tidigare erbjudande.
Alleima0,5%Börsveckan ger köpråd
Ericsson−0,2%Redburn inleder bevakning med rekommendationen neutral
Ratos−1,6%Har lagt ett rekommenderat kontanterbjudande på Semcon
Engcon−2,4%Börsveckan ger säljråd
Axfood−2,6%Affärsvärlden ger säljråd
NCC−6,4%Byggbolaget vinstvarnar för Q3 med anledning av det ekonomiska läget samt bristande projektstyrning
Swedish Stirling−7,4%Tillverkaren återkallar det pågående erbjudandet av nyemitterade preferensaktier
Intrum−14,8%Kredithanteringsbolaget vinstvarnar för Q3, efter en omvärderingsprocess identifierat negativa justeringar på cirka 2,9-3,3 miljarder kronor