Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-11-03

Intuitive Aerial: AERIGON gör succé i Travis Rice's senaste snowboardfilm "The Fourth Phase"

AERIGON GÖR SUCC I TRAVIS RICES SENASTE SNOWBOARDFILM THE FOURTH PHASE

Intuitive Aerial, som utvecklar och säljer multirotor-helikoptrar (AERIGON) och stabiliserade kamerahuvuden (NEWTON) för den professionella film- och TV- industrin, meddelar att AERIGON bidragit till spektakulära scener i den senaste snowboardfilmen "The Fourth Phase".

Från skaparen av "The Art of Flight" presenterar Red Bull Media House i samarbete med Brain Farm "The Fourth Phase" som handlar om den ikoniska snowboardåkaren Travis Rice. Filmpremiären ägde rum i New York i början av oktober och har väckt stort medialt intresse runt om i världen.

Inspelning har pågått sedan 2013 på ett flertal fantastiska ställen som till exempel Kamchatka i Ryssland, de japanska alperna och svåråtkomliga delar i Alaska.

AERIGON är fortfarande den enda drönaren som använts med Phantom Flex 4K i en drönarproduktion, vilket var ett krav för filmteamet när de bland annat behövde filma i slowmotion på hög höjd i Alaska för maximal effekt.

- Det finns många unika filmsekvenser i filmen, men en av de mest otroliga scenerna tänjer filmteamet verkligen på gränserna då de använder AERIGON för att filma inifrån en grotta i Alaska. Den scenen skulle vara omöjligt att göra utan drönare. Resultatet är fantastiskt, säger Robin Kahlbom, VD Intuitive Aerial.

Med en budget på över 6MUSD är filmen om Travis Rice och hans snowboardgäng en naturnära historia som tar tittarna med på en 26 000km lång resa genom drömlika landskap.

- Vi känner en oerhörd stolthet över att få vara en del av en så fantastisk produktion som "The Fourth Phase". Att AERIGON har använts i dessa extrema förhållanden visar tydligt på att våra produkter är i världsklass, avslutar Robin Kahlbom.

Sekvenser med AERIGON:
http://www.redbull.tv/video/AP-1P5BWJVE11W11/collection/AP-1P5BWC8Q51W11... http://www.redbull.tv/video/AP-1P5BWJVE11W11/collection/AP-1P5BWC8Q51W11...

The Fourth Phase finns att köpa som DVD/BlueRay och online.

2016-11-03

För mer information kontakta:
Robin Kahlbom, VD
robin.k@intuitiveaerial.com mailto:robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Ina Nehr, Marknads- och Kommunikationsansvarig
ina.n@intuitiveaerial.com mailto:ina.n@intuitiveaerial.com
+46 (0) 73 263 07 00

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Intuitive Aerial Pressrelease 2016-11-03.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18926

Denna information är sådan information Intuitive Aerial AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning samt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 november 2016 kl 08.45.

Om Intuitive Aerial AB (publ)
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Bolaget erbjuder AERIGON, marknadens första fjärrstyrda, flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Med egenutvecklad kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik, möjliggör AERIGON kreativt och intuitivt filmande med lika stabil bild från luften som på marken. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och TV-produktioner såsom James Bond SPECTRE, Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet. Bolaget erbjuder också NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud avsedd för användning i situationer där det inte är möjligt eller tillåtet att flyga, såsom i TV-studios eller stora eventarenor. Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION. Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.