Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-07

IPO: EMISSIONEN I FRAGBITE TECKNADES TILL 788%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nyemission på 15 miljoner kronor som mobilspelbolaget Fragbite gjorde inför sin notering på handelsplattformen Nasdaq First North tecknades till 788 procent. Bolaget tillförs 600 nya aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det är fantastiskt att se det stora intresset för att investera i vårt företags tillväxt och vi är mycket tacksamma för förtroendet från både institutionella investerare och allmänheten. Samtidigt får jag blandade känslor eftersom många som ville delta inte kunde få några aktier den här gången", kommenterar Fragbites vd Stefan Tengvall.

Priset i erbjudandet var 4 kronor per aktie, vilket värderade bolaget till 281 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Stefan Tengvall tycker inte att värderingen sticker ut, sade han nyligen i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

"I det första kvartalets proformasiffror i år omsätter vi 22,3 miljoner kronor och tjänar 3,4 miljoner kronor justerat för engångsposter. Multiplicerar vi det med fyra, till årssiffror utan att ta hänsyn till tillväxt, så landar vi på en omsättning strax under 90 miljoner kronor och ett justerat ebitda på cirka 12 miljoner kronor för 2021. Det motsvarar ett pris i relation till försäljning på 2,9 gånger i emissionen. När vi jämför oss med våra peers så framstår det som högst rimligt från mitt perspektiv. Däremot så är det alltid marknaden som sätter priset, vi får se hur det utvecklar sig", sade han.

Fragbite utvecklar mobilspel samt driver en e-sportplattform, även den för mobilspel. Spelmarknaden har på senare tid ändrat karaktär där mobilspel med en global uppskattad omsättning på 86 miljarder dollar nu utgör 50 procent av den totala spelmarknaden. Även inom e-sport har mobilspelen börjat ta plats, inte minst i Asien.

Preliminärt första datum för handel på First North är den 12 juli.

Skills Corporate Finance är finansiell rådgivare åt Fragbite i samband med noteringen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.