Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-25

Koggbron: Klart med byggnadslov för Katrinelund i Malmö. Ett välkommet tillskott för Malmö Stad och Skånes studenter

KLART MED BYGGNADSLOV FÖR KATRINELUND I MALMÖ. ETT VÄLKOMMET TILLSKOTT FÖR MALMÖ STAD OCH SKÅNES STUDENTER

Byggnadsnämnden i Malmö beviljade den 20 september bygglov för uppförandet av 646 studentlägenheter i kvarteret Katrinelund, ovanpå köpcentret där bl a Willys och Mekonomen är hyresgäster.

- Det är ett oerhört glädjande besked, kommenterar Thomas Melin, styrelseordförande i Koggbron Fastigheter AB, byggnadsnämndens beslut.
- Det innebär att vi nu har kommit ett stort steg närmare byggstart och att vi därmed inom ett par år kan berika Malmös studenter med närmare 650 nya studentbostäder. Det kommer att göra stor skillnad för alla som vill studera i Malmö och berör även Lund och Helsingborgs studenter på ett mycket positivt sätt, säger Thomas Melin.

Från Malmö Stad ser man med förväntan på uppförandet av dessa studentbostäder som i ett slag kommer att öka Malmös studentutbud med över 30%.

- Jag hoppas att bygget kommer igång snabbt. Vi behöver bostäder, inte minst studentbostäder, sa Märta Stenevi (MP), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, efter första bygglovsbeslutet.

Bygglovsprocessen i projekt Katrinelund, har blivit kraftigt försenad då ett företag som är granne med Katrinelund, överklagade bygglovet på försommaren till Länsstyrelsen.

- Vi har lagt ned mycket pengar och tid på att anpassa påbyggnaden så att alla parter nu kan bli nöjda. Bl a har bullernivån sänkts, byggnaden har anpassats så att den exakt håller sig inom den rådande detaljplanen. Jag är mer än nöjd med de förändringar vi nu gjort, avslutar Thomas Melin.

Koggbron Fastigheter AB - flera omfattande projekt är nu igång

Koggbron Fastigheter är nu nästan i mål med sin omorganisation av fastighetsförvaltningen som påbörjades under våren.

- De flesta externa bolag som vi hyrde in för vår förvaltning tidigare, har nu ersatts med egen personal. Vi har dessutom utökat vår avdelning med ytterligare en fastighetsförvaltare säger Sanna Pinet, fastighetschef på Koggbron Fastigheter AB.
- Det har blivit mer kostnadseffektivt och rationellt samtidigt som vi gentemot våra hyresgäster är en mer närvarande förvaltning som bryr oss om. Vi har fått många positiva signaler om detta redan.

Flera projekt är nu på gång:

I Falköping, som Koggbron förvaltar, är nu bygglov beviljat för nya lägenheter samt upprustning av befintligt bestånd. Arbetet kommer att påbörjas under hösten.

I Finspång sker en succesiv renovering och uppfräschning av lägenheter i takt med att Migrationsverket flyttar ut. Det innebär att hela området kring Hårstorp får en positiv utveckling. Vi tittar också på nya värmelösningar som är energibesparande och viktiga ur flera miljöaspekter.

I Hedemora pågår ett omfattande projekt med att utveckla bostadsområdet Brunna. Arbetet kommer att skapa mervärden för skola, bostäder, dagis etc. Även här är tanken att prova nya energilösningar som solpaneler etc.

Projektet Karlholm Strand, 90 minuter från Stockholm och 50 minuter från Uppsala, kommer när det är färdigt att bli ett nytt spännande rekreationsområde vid havet. Ortens tidigare industriområde ska inom några år förvandlas till Karlholm Strand - en helt ny, exklusiv skärgårds-stad med bostäder, småbåtshamn och restauranger.

I fas 1 frigörs nu 300 tomter av vilka 90 är strandtomter, för försäljning och byggnation.

Miljö- och detaljplanen är nu godkänd av Länsstyrelsen samt Tierps Kommun.

2018-09-25

För mer information

Thomas Melin
070-982 82 73

Thomas Schelin
070-855 80 99

Koggbron Fastigheter AB
Drottninggatan 150
254 33 Helsingborg
Tel: 0771-19 55 19
info@koggbron.se mailto:info@koggbron.se
www.koggbron.se http://www.koggbron.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Koggbron Pressrealease 2018-09-25.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24203

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.