Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-09-19

"Kortsiktiga utsikter fortsatt osäkra"

Kepler Cheuvreux beskriver Ericssons utsikter på kort sikt som fortsatt osäkra.

"Vi befarar att Ericssons försäljning kan minska i en snabbare takt än marknaden den närmaste tiden", skriver investmentbanken i en analys daterad på tisdagen, efter att Ericsson hållit en presentation vid Kepler Cheuvreux höstkonferens i Paris i förra veckan.

Marknaden för mobilsystem väntas minska med höga ensiffriga tal under 2017 och visa en mer måttlig nedgång under 2018 innan den stabiliseras 2019.

Ericsson kan dock påverkas i större utsträckning av en svagare efterfrågan inom mobil access och en sannolikt lägre marknadsandel, eftersom Ericsson har antagit en striktare prisstrategi, menar Kepler Cheuvreux.

Därtill ska läggas att Ericsson ska omförhandla eller gå ur förlustaffärer inom managed services och network rollout.

"Samtidigt som Ericsson bekräftade sin ambition att dubbla sin rena rörelsemarginal på medellång sikt (mot 12,5 procent från 6,2 procent under 2016), är det ganska osannolikt att det sker innan 2020", skriver Kepler Cheuvreux.

Visibiliteten för de kommande kvartalen är fortsatt begränsad och värderingen ger inte något stöd, sammanfattar Kepler Cheuvreux som kvarstår med sin rekommendation behåll och riktkurs på 50 kronor för Ericssonaktien.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.