Du är här

2018-08-06

Kronfågel: Juniorkocklandslaget väljer ekologisk Bosarpkyckling

Det Svenska Juniorkocklandslaget fortsätter att briljera och har under
de senaste 20 åren lyckats ta sig till prispallen i samtliga
matlagningstävlingar. Nu har laget valt att återigen arbeta med
Ekologisk Bosarpkyckling som råvara inför guldsatsningen.

Svenska Juniorkocklandslaget strävar efter att utveckla det unika
svenska gastronomiköket och etablera det internationellt. Laget
lägger stor vikt vid val av råvaror inför tävlingarna och utförde ett
blindtest för att avgöra vilken kyckling som hade bäst smak och
struktur. Vinnaren blev den ekologiska och KRAV-märkta
Bosarpkycklingen.

- Vi är jättestolta över att Juniorkocklandslaget valde den ekologiska
och KRAV-märkta Bosarpkycklingen som råvara. Det bekräftar att vår
kyckling är i världsklass, säger Charlotte Rosta, Brand Manager
Foodservice.

Vision om att vara ett av världens bästa juniorlag
Svenska Juniorkocklandslaget ingår i Svenska Kockars Förening, där
deras uppgift är att bidra till utveckling av det svenska köket och
för att tävla i internationella gastronomiska tävlingar.
Juniorkocklandslaget består av unga kockar och konditorer i åldrarna
18 till 23 år och de strävar efter att inspirera andra unga kockar
och konditorer i Sverige.

- Det är fantastiskt att få jobba med en svensk ekologisk kyckling. En
råvara som förutom den goda smaken även står för så mycket mer som är
viktigt för framtiden, säger Peter Jälksäter, lagledare för
Juniorkocklandslaget.

Siktar på guld vid Culinary World Cup 2018 i Luxemburg
Svenska Juniorkocklandslaget tog hem guldet vid Culinary Olympics 2016
och givetvis siktar laget även på guld i Culinary Wolrd Cup.
Tävlingen går av stapeln i Luxemburg i november 2018.

Information om ekologisk Bosarpkyckling
Vår ekologiska och KRAV-märkta Bosarpkyckling lever ett naturligt liv
på små lokala svenska gårdar. Här får den bra ekologiskt foder utan
tillsatser och antibiotika, har gott om plats inomhus samt att den
har en stor grön trädgård att sprätta runt i.

För mer information kontakta gärna:
Charlotte Rosta, Brand Manager Foodservice.

Tel: 0724- 02 34 88, e-post: charlotte.rosta@kronfagel.se

-----------------------------------------------------------
http://news.cision.com/se/kronfagel/r/juniorkocklandslaget-valjer-ekolog...
http://mb.cision.com/Main/8652/2557837/866751.pdf

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.