Du är här

2017-08-28

Labours u-sväng som skakar om brexitprocessen

Storbritanniens premiärminister Theresa May har kommit under förnyad press sedan oppositionspartiet Labour gjort helt om beträffande EU:s inre marknad.

Det rapporterar Financial Times.

Labour meddelade på söndagen att de vill att Storbritannien ska stanna kvar i EU:s inre marknad och tullunion upp till fyra år efter att landet lämnar EU. Detta förslag kommer att glädja näringslivet, vilket betyder att det nu är meningsfullt för konservativa parlamentsledamöter som vill behålla banden med EU att gå emot sin ledare och söka uppgörelser över blockgränsen.

"Allt har vänt till de argument som vi har fört fram under lång tid", sade Anna Soubry, pro-europeisk tidigare konservativ näringslivsminister, till tidningen.

Labour hoppas kunna få Theresa May, som har en majoritet på endast 13 mandat i parlamentet, att godta ett övergångsavtal som förlänger Storbritanniens medlemskap i EU:s inre marknad och tullunion med flera år.

I dag, måndag, återupptas brexitförhandlingarna och Theresa May pressas även av EU:s förhandlare som vill att hon ska avslöja sin förhandlingsstrategi.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.