Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-29

LC-Tec: LC-Tec och SKUGGA demonstrerar automatiskt dimbara solglasögon vid AWE-mässan i Santa Clara

LC-TEC OCH SKUGGA DEMONSTRERAR AUTOMATISKT DIMBARA SOLGLASÖGON VID AWE-MÄSSAN I SANTA CLARA

LC-Tec Displays AB och SKUGGA Technology AB demonstrerar prototyper av nästa generations automatiskt dimbara solglasögon vid AWE-mässan i Santa Clara (USA) den 1-2 juni. De patentsökta SKUGGA(r)-glasögonen är baserade på LC-Tecs patenterade och patentsökta PolarView(r)-filter, vilket möjliggör elektronisk kontroll av linsernas ljusgenomsläpp.

PolarView(r)-ND(14)-F använder flytande kristall (eng. liquid crystal, "LC")-teknik; ändringen från en gråskalenivå till en annan är mycket snabb samtidigt som effektförbrukningen är låg. Tillverkning på flexibla plastsubstrat minimerar vikten och tillåter krökning av filtret. LC-Tec förbereder för närvarande för volymtillverkning av PolarView(r)-filtret.

SKUGGA planerar för produktlansering under 2018. Glasögonen kommer då att erbjudas med ljussensorer för självreglerande ljusgenomsläpp, vara app-kontrollerade via Bluetooth, samt kunna laddas induktivt.

För ytterligare information, vänligen besök oss vid AWE USA, världens störta AR+VR-evenemang, i monter #427 eller gå till h http://www.lc-tec.se/smart-eyewear/ och http://skuggaeyewear.com/ ttp://www.lc-tec.se/smart-eyewear/ http://www.lc-tec.se/smart-eyewear/ och http://skuggaeyewear.com/ http://skuggaeyewear.com/ .

Borlänge den 29 maj 2017

För ytterligare upplysningar om PolarView(r)-filtret kontakta:
Jesper Osterman
VD
LC-Tec Displays AB
Tel: 0243-79 40 70
Mail: info@lc-tec.se mailto:info@lc-tec.se

För ytterligare upplysningar om SKUGGA(r)-glasögonen kontakta:
Mikael Ericsson
VD
SKUGGA Technology AB
Tel: 08-525 278 10
Mail: info@skuggaeyewear.com mailto:info@skuggaeyewear.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
LC-Tec Pressrelease 2017-05-29.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20416

Om LC-Tec
LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal, "LC") teknik. Bolaget har mer än 25 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC- baserade produkter, inkluderande optiska slutare, switchbara filter, polarisationsmodulatorer och informationsdisplayer. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic MTF. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se http://www.lc-tec.se .

Om SKUGGA Technology AB
SKUGGA Technology AB grundades 2014 av erfarna produktutvecklare och designers som ett resultat av en växande id om elektriskt kontrollerbara solglasögon i kombination med det ökande intresset för bärbar teknik. Sedan dess har SKUGGA(r) utvecklats och blivit en verklighet och bevisar varför självreglerande ljusgenomsläpp är framtiden för solglasögon. Mer information om SKUGGA(r) finns på http://skuggaeyewear.com/ http://skuggaeyewear.com/ .

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.