Du är här

2018-08-01

Leovegas rasar på börsen efter rapport

wysiwyg_image

Mobilbettingbolaget Leo Vegas faller brant på Stockholmsbörsen efter att bolaget i samband med den ordinarie rapporten för det andra kvartalet offentliggjort spelintäkterna för juli månad.

Leo Vegas spelintäkter ökade med 45 procent till 26,4 miljoner euro i juli. I det andra kvartalet ökade intäkterna med 76 procent.

Utfallet i juli "är lägre än vi förväntat oss mot bakgrund av att kundbasen fortsatt utvecklat sig väl", skrev speloperatören i rapporten.

Även från analytikerhåll pratas om besvikelse för utfallet i juli, exempelvis från Pareto.

"Vi och konsensus hade räknat med en intäktstillväxt på 84 respektive 80 procent för det tredje kvartalet, varför vi väntar oss göra vissa nedjusteringar för det tredje kvartalet och för 2018", skriver Pareto i en första kommentar om rapporten.

Analyshuset skriver samtidigt att det är svårt att kvantifiera prognossänkningarna före bolagsledningens förklaringar på onsdagens rapportkonferens. Kundintaget har varit stabilt i juli samtidigt som vädret har varit varmt, påminner Pareto apropå julisiffran.

Leo Vegas hade fallit med 12,5 procent till 64 kronor efter cirka 10 minuters handel på onsdagen. Paretos analytiker trodde på en nedgång om cirka 5 procent under onsdagen inför öppning.

Mobilbettingbolags siffror för det andra kvartalet var i enlighet med de preliminära besked bolaget gav den 18 juli i den omvända vinstvarningen och som fick aktien att stiga 13 procent den dagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.