Du är här

2018-09-10

Ljusning i sikte för Net Ent enligt banken

wysiwyg_image

Spelbolagsunderleverantören Net Ent, vars aktie halverats i värde det senaste året, värderas nu på rekordlåga nivåer och det vankas troligen bättre tider redan under innevarande andra halvår.

Det menar Handelsbanken Markets i en analys där rekommendationen höjs till köp från tidigare öka med höjd riktkurs till drygt 43 kronor från tidigare cirka 40:50 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

"Net Ents tillväxt sjönk dramatisk när bolaget gick från att vinna marknadsandelar till att förlora marknadsandelar. Vi bedömer dock att bolagets intäkter blev som lägst i maj och att det andra halvåret ser ljusare ut", skriver banken och fortsätter:

"Om tillväxten börjar ta fart i det tredje kvartalet och accelerera i det fjärde kvartalet bör marknadens intresse för Net Ent öka markant. Aktien värderas på rekordlåga nivåer och ger en förväntad direktavkastning på över 5 procent. Därtill är Net Ents finanser starka då bolaget är utan nettoskuld", skriver analyshuset som höjer sina vinstprognoser med 2-7 procent för åren 2018-2020.

Net Ent-aktien tar nu även plats i Handelsbankens så kallade aktieportfölj, framgår det vidare.

Vid 10-tiden på måndagen hade spelaktien stigit 6,5 procent till runt 36:30 kronor.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.