Du är här

2018-09-04

MediRätt: MediRätt inleder test och verifiering av Dosell inför CE-märkning

MEDIRÄTT INLEDER TEST OCH VERIFIERING AV DOSELL INFÖR CE-MÄRKNING

Utvecklingen av Dosell når en ny milstolpe. Idag påbörjas en oberoende granskning och verifiering av produkten inför kommande CE-märkning som medicinteknisk produkt enligt MDD Klass 1.

En viktig del i processen för CE-märkning är tredjepartsgranskningar. MediRätt har för detta anlitat Intertek, ledande leverantör av kvalitets- och säkerhetslösningar, för att genomföra konstruktionsgranskning och elsäkerhetstester av Dosell. Målet med granskningen är att Dosell ska uppfylla kraven för Standard EN60601-1, som är en del i kraven för MDD Klass I.

Utöver Interteks granskning kommer MediRätt även tillsammans med ingenjörspartnern Svekon att genomföra egna tester för att säkra slutlig kvalitet. Resultaten från tredjepartsgranskningen och de interna testerna kommer att sammanställas under hösten.

- När vi har den kvalitetsstämpel som CE-märkningen innebär kan vi trycka på knappen för masstillverkning och låta Dosell göra det den är gjord för: ge patienter som vårdas i hemmet en tryggare medicinering, säger Carl Johan Merner, VD för MediRätt.

Stockholm 2018-09-04

För frågor hänvisas till VD Carl Johan Merner:
carl.johan.merner@mediratt.com mailto:carl.johan.merner@mediratt.com

MediRätt AB (publ)
Stockholmsvägen 33
181 33 Lidingö

Tel 08-765 66 33
E-post: info@mediratt.com mailto:info@mediratt.com
www.mediratt.com http://www.mediratt.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressrelease 2018-09-04.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24060
Dosell.png - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24061

Om MediRätt AB (publ)
MediRätt är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar digitala lösningar för säkrare medicinering och läkemedelshantering. Bolaget grundades 2008 av allmänläkaren Göran Sjönell och industrimannen Sten Röing. MediRätt har utvecklat den patenterade digitala läkemedelsautomaten Dosell samt en rad applikationer som tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att äldre och multisjuka får en tillförlitlig och säker medicinering.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North Premier. Erik Penser Bank, 08-463 80 00, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.mediratt.com http://www.mediratt.com

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.