Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-26

MODERNA: UTVIDGAR STUDIE FÖR ÅLDERSGRUPP 5-12 ÅR - NYT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Moderna kommer att utvidga den pågående studien av bolagets covid-19-vaccin för barn inom åldersgruppen 5-12 år.

Det rapporterar New York Times.

"Målet är att registrera en större säkerhetsdatabas som ökar sannolikheten för att upptäcka sällsynta fall", uppgav en talesperson för Moderna till tidningen.

Bolaget väntas ha tillräckligt med data för att kunna slutföra studien i slutet av 2021 eller i början av 2022, uppgav talespersonen vidare.

Ändringen aviseras i kölvattnet av rapporter om en ökad risk för hjärt- och hjärtsäcksinflammation hos unga vuxna som vaccinerats med mRNA-vaccin från Moderna eller Pfizer-Biontech.

Nyhetsbyrån rapporterar vidare att det amerikanska läkemedelsverket FDA har uppmanat de båda vaccintillverkarna att utvidga bolagens studier för att upptäcka fler sällsynta biverkningar.

Pfizer har tidigare sagt att bolaget förväntas ha resultat för åldersgruppen 5-11 år i september, något som rikserar att försenas om studien måste utvidgas från nuvarande nivå.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA godkände under förra veckan Modernas covid-19-vaccin för vaccinering av åldersgruppen 12-17 år.
Författare Direkt-SE