Du är här

2017-09-19

Morgonens nyheter i korthet

wysiwyg_image

SÄNKT SKATTETRYCK. Regeringen sänker skatterna med mer än 3 miljarder kronor netto i höstens budget. LO hyllar fördelningsprofilen medan Svenskt näringsliv talar om ett omvänt jobbskatteavdrag för personer som inte arbetar. (DI)

FI-NORDEA. Finansinspektionen kommer att arbeta för att Nordeas kapitalkrav kommer att vara lika höga som i dag, även efter en flytt till Finland, enligt FI-chefen Erik Thedéen. (DI)

EXTREMT FARLIG. Orkanen Maria har utvecklats till en "extremt farlig" kategori 5-orkan på sin väg mot den karibiska ön Dominica. Ytterligare styrka väntas det kommande dygnet, enligt USA:s National Hurricane Center. (SR-Ekot)

RONNIE OCH JANNE KVAR I SLUTSTRIDEN. Ordförandejakten i Ericsson närmar sig ett avgörande. Autolivs vd och styrelseordförande Jan Carlson kan få uppdraget om han vill och har tid. Det andra alternativet är Ronnie Leten. (DI)

TOPPCHEFER PÅ ERICSSON DRAS IN I KORRUPTIONSHÄRVA. Ett antal toppchefer i Ericssons dras allt djupare in i den granskning kring misstänkt korruption i bolaget som amerikanska finansinspektionen SEC arbetar med. Flera av dem ingår i vd Börje Ekholms ledningsgrupp. (SvD Näringsliv)

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.