Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-04

Morgonens nyheter i korthet

wysiwyg_image

REKORDLÅGT STÖD. Socialdemokraterna och Moderaterna får rekordlågt stöd i Sifos senaste mätning och måste rekordspurta för att inte gå mot katastrofval. (SvD)

S VILL LEDA. Socialdemokraternas ledare, statsminister Stefan Löfven, skriver att Sverige behöver en stark regering och att samarbeten bör ske om inget block får majoritet i valet. S står till förfogande att leda en koalitionsregering, skriver Löfven. (DN Debatt)

KONKURSVÅG. Upplysningsföretaget Creditsafe varnar för att Sverige är på väg in i en ny lågkonjunktur efter att antalet konkurser ökat kraftigt, främst bland storstädernas småföretag inom bygg och restaurang. (DI)

KÖPARENS MARKNAD. Utbudet av lägenheter är på den högsta nivån på sex år, buden är färre och annonstiderna längre vilket gör att det är köparens marknad, men bedömare tror ändå inte på några stora prisfall på den svenska bostadsmarknaden. (SvD)

SVAGT I USA? Landets växande skuldberg riskerar att bli ett stort problem om en ny finanskris skulle slå till, enligt Annette Vissing-Jörgensen, finansprofessor vid Berkeley-universitetet. (SvD)

FÖR FÅ AKTIER? Uppgifter att bara en mycket begränsad andel Volvo Cars-aktier kommer kunna handlas vid en notering i Stockholm oroar. En för liten free float kan ställa till problem för indexhandlade instrument. (DI)

TEKNISKA SIGNALER. Stockholmsbörsen är tekniskt stark och analysfirman Investtech har identifierat positiva trendomslag som får stöd av säsongsvariationer i två aktier: Hansa Medical och Billerud Korsnäs. För Millicom blir rådet sälj.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.