Du är här

2017-09-06

New York trotsar Nordkorea

Amerikanska börser steg på onsdagen och omkring klockan 16.15 var Dow Jones industriindex runt 0,4 procent högre till nivån 21.837. Det bredare S&P 500 steg 0,3 procent till 2.465. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex noterades upp 0,1 procent till nivån 6.383.

Den positiva öppningen till trots väntas investerare ha en relativt försiktig inställning under dagen. Dels till följd av det annalkande hotet från den tropiska stormen Irma och även efter att det kärnvapentest som genomfördes i Nordkorea i helgen.

"Jag tror att det (Nordkorea) fortfarande kommer vara en faktor med en del nervositet där ute. Vi har också en orkan på väg mot Florida", sade Scott Brown, chefekonom vid Raymond James i Florida till Reuters.

"Vi ser redan att hyllorna töms på vatten i mataffärerna", påpekade han vidare.

Orkanen Irma är en av de kraftigaste atlantiska orkanerna på hundra år och rörde sig på tisdagen in över Karibien och ser ut att nå Florida till helgen.

Av S&P 500:s elva sektorer var merparten på plus med telekom och kraftbolag på den negativa sidan och råvaror kring oförändrat. Starkast gick energi och finans.

Lastbilstillverkaren Navistar rapporterade ett högre resultat och även något högre intäkter än väntat för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal. Aktien steg 4 procent.

Resebolaget Trivago föll tungt efter att bolaget sänkte sin helårsguidning, aktien var ned 23 procent.

Dave & Busters Entertainment backade omkring 10 procent efter att rapporten för andra kvartalet inte nådde förväntningarna samtidigt som bolaget sänkte sina prognoser.

Fiat Chrysler steg 5,2 procent i USA efter att Barclays höjt sin rekommendation för aktien till övervikt.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.