Du är här

2017-05-17

Nexar Group: Nexar Group inleder samarbete med Secuoya Group

NEXAR GROUP INLEDER SAMARBETE MED SECUOYA GROUP

Nexar Group AB (publ) inleder ett strategiskt viktigt och långsiktigt samarbete med Secuoya Group i Spanien, avseende produktion och global distribution av talangtävlingen Aim2Fame(c).

Inför kommande säsong, hösten 2017, har Nexar Group AB (publ) ingått en avsiktsförklaring med Secuoya Group avseende produktion och global distribution via online TV, såsom YouTube, av talangtävlingen Aim2Fame. Samarbetsavtalet avses att undertecknas under maj månad.

Nexar Group AB (publ) är ett globalt underhållningsföretag med ett egenutvecklat programformat Aim2Fame(c) där man via årligt återkommande talangtävlingar och "reality shower" på nätet finner nya talangfulla musikartister, som kontrakteras och utvecklas av företaget.

Secuoya Group är ett oberoende internationellt mediebolag baserat i Spanien, med 700 anställda och har, förutom i Europa, verksamheter i Syd- och Nordamerika. Divisionen för Digital Assets, når via 200 Multi-Channel Networks på YouTube mer än 7 miljoner abonnenter och 100 miljoner visningar per månad.

- Samarbete med Secuoya Group är strategiskt viktigt för Nexar Group då det ger oss en mycket bra plattform för kommande produktioner av Aim2Fame(c) samt ger oss en stark internationell och innovativ partner för både produktion och distribution av Aim2Fame på global basis. Dessutom skapar samarbetet större möjligheter för oss att snabbt nå ut till en stor mängd tittare och följare. Detta i sin tur ökar attraktionskraften i konceptet för nya sponsorer och därmed väsentliga intäktsmöjligheter, säger Mats Johansson, VD Nexar Group AB (publ).

- Vi är mycket glada över vår möjlighet att med gemensamma satsningar tillsammans med Nexar Group nå framgång i detta projekt, säger Ral Berdons, VD Secuoya Group.

- Det är en fantastisk möjlighet att driva denna globala digitala talangshow och att engagera våra internationella team samt tillföra vår långa erfarenhet och expertkunskap inom digital produktion, säger Luis Miguel Calvo, chef för Secuoya Digitala division.

- Tack vare Nexars nytänkande och framtidsvision i samverkan med vår engagerade satsning på digitala medier och internationella tillväxt, är vi helt övertygade om att projektet skall nå framgång, säger Jos Miguel Barrera Borruel, chef för Secuoyas internationella verksamheten.

2017-05-17

För mer information, besök www.nexargroup.se http://www.nexargroup.se , eller kontakta:
Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: mats.johansson@nexargroup.se mailto:mats.johansson@nexargroup.se
Stefan Mattsson, CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: stefan.mattsson@nexargroup.se mailto:stefan.mattsson@nexargroup.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Nexar Group Pressrelease 2017-05-17.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20309

Om Nexar
Nexars affärsid är att producera och marknadsföra talangtävlingar kombinerat med utveckling och management av artister. Det egenutvecklade konceptet, Aim2Fame(c) är den första webbaserade talangtävlingen med tillhörande "reality show" i kombination med kontraktering av nya talanger. Tävlingen, som är öppen för bidrag från hela världen syftar till att varje år hitta de bästa talangerna med förutsättningar att kunna bli en världsstjärna. Dessa talanger kontrakteras av Nexar och ges därmed goda förutsättningar att utvecklas under många år.

Om Secuoya Group
Grupo Secuoya är en oberoende media koncern i Spanien, med 700 anställda och huvudkontor i Madrid, som erbjuder värdeadderande lösningar inom mediaområdet genom sina affärsområden Services, Creation, Entertainment och Fiction. Verksamheten omfattar divisionerna Corporate, Digital och Television och innefattar hela det audiovisuella området. Nu pågår en internationell expansion genom satsningar i Colombia, Chile och Peru. Secuoyas starka position på den spanska marknaden innebär att man blir en stark strategisk partner för att producera och utveckla TV-format i olika former.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.