Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-30

Nordea: "Aldrig varit aktuellt med styrelsemöte om flytt"

Nordea har inte haft något styrelsemöte på tisdagen och har aldrig haft en plan att hålla ett sådant möte under dagen för att fatta formellt beslut om att flytta huvudkontoret från Stockholm.

Det säger den nordiska storbankens IR-chef till DI.

Svenska Dagbladet rapporterade för en dryg vecka sedan att Nordea redan bestämt sig för att flytta huvudkontoret och att det formella styrelsebeslutet skulle tas på tisdagen.

"Det har varit mycket medieuppgifter och vi vill inte sprida osäkerhet bland politiker och så vidare", säger Rodney Alfvén angående att Nordea frångår sin policy om att inte tala om när styrelsemöten äger rum, annat än sedvanliga möten inför rapportsläpp.

Han fortsätter med att säga att banken aldrig fattar "informella beslut. Vi fattar bara formella beslut. Det har vi också som tydlig policy. Så finns det inget beslut så finns det inget beslut. Det är först när ordförandeklubban dunkar i bordet som vi har ett formellt beslut. Innan dess har vi bara diskussioner", och framhåller att det i nuläget inte finns "uttalade preferenser för olika orter". Det innefattar Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.