Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

NORTHVOLT: TAR ORDER FRÅN DELÄGAREN BMW VÄRD 20 MDR KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Batteritillverkaren Northvolt tar en order från delägaren BMW värd 20 miljarder kronor, framgår av ett pressmeddelande från det nydanade svenska batteriprojektet.

Battericellerna till den tyska fordonskoncernen BMW kommer att produceras i Northvolts fabrik, som just nu uppförs utanför Skellefteå, från och med år 2024. Produktionen ska ske med gröna energikällor och ha ett livscykelperspektiv omfattande återvinning.

BMW:s och Northvolts första samarbetsavtal för utveckling av batterier tecknades i mitten av 2018.

Därefter deltog BMW när Northvolt tog in kapital i en runda där också Volkswagen deltog och köpte en 20-procentig andel av aktierna i det svenska batteriprojektet, som också planerar att uppföra en fabrik i Tyskland i ett samriskprojekt med Northvolt.

Northvolts totala orderbok uppgavs i mitten på förra året uppgå till över 120 miljarder svenska kronor, kontrakt med leveranstider till och med 2030.

Andra namn i Northvolts ägarlista är Ikeastiftelsen IMAS, den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs samt Folksam och AMF. Bland industriella namn finns utöver Volkswagen och BMW också ABB, Vattenfall och Siemens. Northvolt finns representerade på sex platser i Sverige, Polen och Tyskland och har i dag över 700 anställda.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.