Du är här

2017-09-18

Nya rekord på Wall Street

wysiwyg_image

De amerikanska börsindexen handlades på försiktiga plus i fredagens handel. Svagare detaljhandelsstatistik än väntat, som presenterades en timme innan börshandelsstarten, fick inget större utslag på finansmarknaderna.

Nordkoreas ytterligare missiltest ledde inte heller till någon dramatik på marknaderna. Spänningarna kring Nordkorea var redan förhöjda sedan Nikkei på torsdagen rapporterade om att den nordkoreanska ledningen förberedde ytterligare en missilavfyrning.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex stigit 0,3 procent till 22.268, medan S&P 500 steg 0,2 procent till 2.500 - första gången indexet passerat denna nivå. Nasdaqs kompositindex steg också, med 0,3 procent till 6.448.

Fredagens statistikrapporter har visat att detaljhandelns försäljning i USA sjönk med 0,2 procent i augusti. Analytiker hade räknat med en försäljningsuppgång på 0,1 procent, enligt Bloomberg News sammanställning.

Stålbolaget Nucor rapporterade och sänkte sin prognos för det tredje kvartalet: från att tidigare ha räknat med ett tredje kvartal i nivå med resultatet för det första halvåret 2017, räknar bolaget nu i stället med att resultatet blir svagare. Nucor tappade 0,8 procent.

Bland övriga aktier stack Oracle ut med en kursnedgång på hela 7,7 procent. Ett starkt kvartalsresultat, som bolaget presenterade efter torsdagsbörsens stängning, överskuggades helt av att Oracles prognos för det innevarande kvartalet inte nådde upp till analytikernas förväntningar. Bolaget flaggade dessutom för en oroande avmattning i den viktiga försäljningen av molntjänster.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.