Du är här

2017-09-01

Nyheter i korthet fredag

KAMPEN OM VALFLÄSKET. LO vill att finansminister Magdalena Andersson plussar på pengarna till välfärden, medan Svenskt Näringsliv vill att hon lägger krutet på strukturreformer för att minska arbetslöshetsgapet mellan inrikes och utrikes födda. (DI)

LÅNGSAMMARE SNABBTÅG. Trafikverket föreslår att höghastighetstågen ska få köra i 250 kilometer i timmen i stället för 320, vilket skulle medge en snabbare utbyggnad. (DI, SvD, DN)

MATTIS VARNAR. USA:s försvarsminister James Mattis varnar i ett brev till sin svenske motsvarighet för att Nato inte kommer att förnya sitt nära partnerskap med Sverige om landet skriver under FN-konventionen om kärnvapenstopp. (SvD)

IT-SKANDALEN. Regeringskansliet ville snabba på outsourcingen av it-driften utan förseningar och pressade vid upprepade tillfällen på Transportstyrelsen, enligt sparkade generaldirektören Maria Ågrens egna anteckningar. (DN)

INTRUMS MISS. Förvärvsanalysen för Lindorff gjordes på fel bolag. När den slutliga analysen görs på rätt bolag slår det på 300 miljoner kronor. (DI)

OFFENSIVT AV VOLVO. Volvo-koncernens nya finansiella mål är mycket offensiva och det är positivt för aktien. (DI)

Författare Carl-Henrik Söderberg

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.