Du är här

2017-08-29

Nyheter i korthet tisdag

wysiwyg_image

NYHETER I KORTHET TISDAG 29 AUGUSTI
NY MISSIL. Nordkorea avfyrade i natt en robot över norra Japan. FN:s säkerhetsråd har kallat in ett extrainsatt möte på begäran av USA och Japan. (Ekot)

INGET VINSTSTOPP. Ledningen för Socialdemokraterna vill inte se ett totalstopp för vinster i välfärden, enligt källor, men för att blidka V måste de ändå lägga ett förslag. (SvD)

BOMARKNAD SVALNAR. Den överhettade bostadsmarknaden svalnar nu snabbt och hos börsens bostadsutvecklare faller andelen bostäder som säljs på ritning. (DI)

HULTQVIST KVAR? Alliansen kan vara på väg att dra tillbaka misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist, samtidigt som man ser på allvar på nya uppgifter om IT-skandalen. (DI)

ODENBERG KANDIDAT. Mikael Odenberg kandiderar för att bli Moderaternas nya partiledare och uppmanar andra att kliva fram. Han vill bland annat stänga dörren till SD. (SvD)

MER REGN. Situationen är fortsatt mycket farlig i Houston. Stormen Harvey är den kraftigaste sedan 2005 och regnet fortsätter att falla. (DN)

VAD GÖR GARDELL? Aktivistfonden Cevian har delat upp sitt innehav i Volvo på flera olika förvaltarregistrerade depåer hos UBS, vilket kan vara en indikation på att en försäljning förbereds. (DI)

FORTSATT ORDFÖRANDEJAKT. Arbetet med att hitta en ny ordförande till Ericssons styrelse pågår för fullt och valberedningen ska under veckan genomföra flera intervjuer med potentiella kandidater. (SvD)

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.