Du är här

2017-09-27

Öppning på plus väntas

wysiwyg_image

Stockholmsbörsen ser ut att inleda onsdagen i en oregelbunden tendens med en lätt dragning upp efter att ha stigit sju handelsdagar i följd. Morgonens nyhetsflöde har så här långt varit klent och dominerats av rekommendationsförändringar.

Gårdagens New York-börser visade på i princip stillastående index. I den efterföljande handeln i Asien har utvecklingen varit mera blandad med ett lätt plus för regionens samlingsindex.

Dollarn ligger på morgonen 8:14 mot den svenska kronan och oljeterminerna ligger marginellt på plus med Brenten strax under 59 dollar fatet.

Terminerna för de ledande Europabörserna visade vid klockan 8.35 uppgångar på 0,2-0,3 procent. OMXS30-terminen var då 0,3 procent upp.

* Enligt Ekot är fackförbundet Sveriges Ingenjörers företrädare på Volvo skeptisk till Cevians planer på att splittra Volvo i tre börsbolag.

* Starbreeze senaste större spellansering, pc-versionen av Raid: World War IIsom sjösattes i går, ligger på plats 124 på den digitala distributörsplattformen Steams globala topplista.

 

Makro:

- KI: konjunkturbarometer september kl 9.00

- SCB: handelsbalans augusti kl 9.30

- SCB: hushållsutlåning augusti kl 9.30

- USA: order varaktiga varor augusti kl 14.30

- USA: kontrakterade husköp augusti kl 16.00

- USA: oljelager (DOE), veckostatistik kl 16.30

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.