Du är här

2017-08-23

Opus rusar på ordernyhet

Bilbesiktningsföretaget Opus har fått ett överklagningsbart tilldelningsbeslut om en order från delstaten New Jersey i USA.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om ett så kallat notice of contract award för kedjans amerikanska gren Opus Inspection. Innan avtal kan tecknas föreligger en protestperiod som pågår till den 1 september.

Kontraktstiden är sex år med möjlighet till förlängning i upp till ytterligare fyra år. Avtalet beräknas generera cirka 20 miljoner dollar i årliga intäkter.

New Jerseys bilprovningsprogram är ett hybridprogram bestående av 26 statligt ägda centraliserade bilprovningsstationer och cirka 1.200 privata bilprovningsstationer. Drygt 2,5 miljoner besiktningar sker årligen i delstaten.

Avtalet beräknas tecknas under 2017. Opus ska påbörja bilprovningsprogrammet inom 90 dagar från det att kontraktet har tecknats.

Opus har huvudkontor i Göteborg och 20 regionala kontor i USA med produktionsanläggningar i Hartford, Ann Arbor och Tucson.

Klockan 10.43 hade Opus-aktien stigit nära 8 procent till kurs 6,35 och toppade därmed vinnarlistan på Stockholmsbörsen för dagen. 

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.