Du är här

2018-08-28

Peckas Naturodlingar: Peckas första uttag av regnbågslax såldes slut på två dagar

PECKAS FÖRSTA UTTAG AV REGNBÅGSLAX SÅLDES SLUT PÅ TVÅ DAGAR

Den 6 och 7 augusti gjordes det första uttaget av 100 stycken regnbågslaxar, i enlighet med det första tillstånd som Peckas Naturodlingar sökt från kommunen. Dessa såldes sedan genom Peckas Naturodlingars Facebookgrupp och på två dagar var alla bokade.

När uttaget gjordes vägde fisken mellan 450-700 gram. Fisken förädlades genom att rimmas lätt och sedan rökas, vilket gjordes av Peckas Naturodlingars grundare Pecka Nygård. Fisken såldes för 350 kr/kg. Upphämtningen av fisken skedde sedan i växthuset i Härnösand, där alla som närvarade även fick möjligheten att se odlingen.

- Det är glädjande att försäljningen av vår fisk är igång. Det första uttaget var ett bra steg för oss att testa produkten och marknaden. Fisken fick fina recensioner för sin smak och konsistens från våra kunder, vilket är jätteroligt, säger Carina Åberg, Marknadschef på Peckas Naturodlingar.

2018-08-28

För mer information, vänligen kontakta:
Elena Petukhovskaya, VD
Telefon: 076 843 22 04
E-post: elena@peckas.se mailto:elena@peckas.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Peckas Naturodlingar Pressrelease 2018-08-28.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23949

Om Peckas Naturodlingar AB
Peckas Naturodlingar har utvecklat ett unikt system för kretsloppsodling av tomater och regnbågslax. Fiskarna ger näring till tomaterna som i sin tur renar vattnet som går tillbaka till fiskarna - allt tas med andra ord tillvara på ett naturligt sätt. Systemet har utvecklats under 20 år med goda resultat. Nu växlar Peckas Naturodlingar upp konceptet till ett fullskaleprojekt för att försörja en medveten marknad med premiumtomater och regnbågslax. Resultatet blir hållbar, klimatsmart och giftfri mat för framtiden.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.