Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-07-14

Petrosibir: Ny VD i Petrosibir

NY VD I PETROSIBIR

Som en följd av Nikolay Millionshchikovs beslut att avgå och mot bakgrund av de utmaningar bolaget står inför har styrelsen i Petrosibir har utsett Pavel Tetyakov till ny VD i Petrosibir. Pavel tillträder omgående. Pavel har arbetat inom oljeindustrin sedan 2004 och varit anställd på framgångsrika bolag som PetroKazachstan, Exillon Energy, Ukrnafta och Sibgasoil samt en rad mindre bolag inom oljeindustrin. Han har haft ledande befattningar med inriktning på affärsutveckling, styrning av joint ventures samt ledning av oljefält.

Nikolay Millionshchikov, avgående VD, kommenterar: "Jag är övertygad om att Pavel med sin erfarenhet inom affärsutveckling och att styra joint ventures kommer att vara en tillgång för Petrosibir."

Pavel Tetyakov, ny VD, kommenterar: "Jag ser fram mot en ny utmaning och vill också passa på att tacka Nikolay Millionshchikov för det han åstadkommit de senaste 14 månaderna. Jag är glad att Nikolay fortsätter som styrelseledamot och kommer därmed även fortsatt att bidra med sina kunskaper inom geologi, prospektering och produktion. Petrosibir har intressanta och utmanande tillgångar där vi nu måste fokusera på uthållig tillväxt och att maximera aktieägarvärde."

Stockholm, 14 juli 2017

För mer information, vänligen kontakta:
Richard Cowie, styrelseordförande, tel +46 8 407 1850
richard.cowie@icloud.com mailto:richard.cowie@icloud.com

Pavel Tetyakov, VD Petrosibir
ptetyakov@gmail.com mailto:ptetyakov@gmail.com

Gunnar Danielsson, vice VD / CFO Petrosibir, tel +46 70 738 0585
gunnar.danielsson@petrosibir.com mailto:gunnar.danielsson@petrosibir.com

www.petrosibir.com http://www.petrosibir.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Petrosibir Pressrelease 2017-07-14 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20719

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.