Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-10-19

Petrotarg: Förändringar i styrelsen för Petrotarg

FÖRÄNDRINGAR I STYRELSEN FÖR PETROTARG

Styrelseordförande Frank Teneberg och styrelseledamoten Karin Burgaz har valt att omgående avsluta sina uppdrag i styrelsen för Petrotarg AB (publ) ("Petrotarg" eller "Bolaget"). Bakgrunden till beslutet är att de valt att avsluta sina uppdrag i MedClair International AB (publ) där de sitter på samma ägarmandat som i Petrotarg AB (publ). Någon omständighet i övrigt rörande Petrotarg har inte förekommit som utgör grund för deras beslut att avgå.

På stämman som hölls i Bolaget den 29 juni 2016, beslutades det att avnotera Bolaget från Nasdaq First North och genomföra en nynotering på AktieTorget. Mot bakgrund av ovanstående kommer styrelsen föreslå vid kommande stämma att handeln i Bolagets aktie kvarblir på Nasdaq First North. Bolaget kommer inom kort gå ut med mer information avseende finansiering och rådande status.

"Jag har informerats om bakgrunden till avhoppen av Frank Teneberg. Mitt fortsatta förtroende för Anders Lagerberg och det arbete han har utför som VD i Petrotarg påverkas inte av händelserna i MedClair International AB och jag har inga planer på att avgå från mitt styrelseuppdrag. Tvärtom ser jag fram emot att få delta fortsatt i det fantastiska förändringsarbete som har påbörjats i Bolaget tack vare den finansiering som Anders Lagerberg så starkt bidragit till att ordna och som räddat Bolaget ur en mycket svår finansiell situation. Genom finansieringen har en slutlig uppgörelse kunnat nås som medför att vårt amerikanska dotterbolag kan tas ur chapter 11 fullt intakt" säger styrelseledamoten Tom Pripp i en kommentar.

Stockholm 2016-10-19

Kontaktperson:
Anders Lagerberg, VD
+46 (0)770 688 65 36
anders.lagerberg@usenergy.se mailto:anders.lagerberg@usenergy.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Petrotarg Pressrelease 2016-10-19.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18846

Information:
Denna information är sådan information som Petrotarg AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning samt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 oktober 2016 kl 14:40.

Om Petrotarg AB (publ)
Petrotarg AB (publ) är en USA-baserad olje- och naturgaskoncern inriktad på att bedriva prospektering med syftet att finna nya reserver. Bolaget förvärvar, utvecklar, utvinner och avyttrar olje- och naturgasreserver. Petrotarg bedriver idag verksamhet i Texas, Arkansas och Louisiana. Prospekteringsverksamheten bedrivs från Houston och moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North, med Mangold Fondkommission AB 08-503 01 550 som Certified Adviser

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.